Poradna Nokia BL-5CT

Autor: | Vloženo: 18.03.2011 000 13:26 | Témata: Poradna Nokia BL-5CT

Kapacita baterie BL-5CT

V koupeném mobilu Nokia C5 jsem jako originál měl tuto baterii o kapacitě 1050mAh. Její plné nabití není ale ani 5 dnů. V praxi s nízkým využitím vydrží cca 3dny.V klidovém režimu mám otevřeny pouze aplikace Menu a Pohl.režim.Čím se liší od stejného typu, ale s kapacitou 920mAh? Vidím, že recenze na tento typ jsou velmi rozdílné, je to v konstrukci, či výrobci?

  • 18. března 2011 - Oficiální zástupce obchodu YenZde.cz

    Dobrý den,

    originální baterie má kapacitu 1050 mAh. Zde ve specifikaci je patrně převzat popis z některého obchodu, který nabízí neoriginální kompatibilní baterii (jiný výrobce) o kapacitě 920 mAh.
    Pro telefon Nokia C5 nabízíme baterii s vyšší kapacitou 1200 mAh zde:
    http://www.yenzde.cz...
    Originální baterii Nokia BL-5CT s kapacitou 1050 mAh naleznete zde:
    http://www.yenzde.cz...

    S pozdravem
    Jan Slabý
    http://www.YenZde.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne (1)
    • Robert Mimra

      18. března 2011 - Robert Mimra

      Dobrý den,
      děkuji Vám za vaší odpověď. Protože jsem C5 kupoval v kamenném obchodu před vánoci, předpokládám baterii BL-5CT za originál. Překvapuje mně ale slabší výdrž baterie. Používám ještě Nokii 2600 s BL-5BT s deklarovanou kapacitou 870mAh, v použití téměř dvou let a ta mi ve srovnatelném provozu vydrží 2x více. Usuzuji na to, že je to asi konstrukcí mobilu C5, nebo výrobcem baterie.


    • YenZde.cz

      18. března 2011 - Oficiální zástupce obchodu YenZde.cz

      Nižší výdrž baterie je dána tím, že se jedná už o úplně jinou třídu telefonu. Velkou měrou se na výdrži podepisuje displej, který je větší, má výrazně vyšší rozlišení a počet zobrazovaných barev. Dále je v tomto telefonu umístěn relativně výkonný procesor a operační systém, který také spotřebuje dost energie. No a spoustu dalších "drobností" jako podpora několika datových protokolů, paměťové karty atd. I když výrobce udává větší výdrž, realita je jiná. Bude ještě nějakou dobu trvat, než se chytré telefony výdrží přiblíží k starým "hloupým" telefonům.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.